About the winter outfit photoshoots

The real winter is finally here, so I prepared my first winter outfit... which is something I want to write about in today´s article. The "winter" outfits we usually see at blogs. Long story short, not many bloggers really show their real clothes when they go out in the middle of winter. One famous blogger once described her walk to a photoshoot location while wearing a blanket not to froze... I considered this as quite an extreme. If she took photos of this "outfit" with the blanket, it would not be "IN", but it would be much more sincere.
Opravdová zima už nastoupila, a tak pro vás mám první zimní outfit... čímž se nenápadně dostávám k tomu, o čem chci v dnešním článku psát. Jde o "zimní" outfity, které často u blogerů v zimě vidíme. Zkrátka, i když je venku na nule, málokdo ukazuje, co skutečně nosí, když jde ven. Jedna slavná blogerka jednou popisovala, jak musela jít na místo focení zabalená v dece, aby nezmrzla... tenkrát jsem si při té představě trochu klepala na čelo. Kdyby nafotila realitu, jak někam razí zabalená v dece, už by to si nebylo tak IN, ale zase by se podělila o realitu a výsledek by byl upřímnější.

georgiana quaint, winter outfit, winter photoshoot, winter coat, blogger outfit photoshoot
| violet coat: made by me | white transparent shirt and pink skirt: secondhand |

Some photos that are taken like this can look wonderful, like a fairy tale, dreamy, but it is only a fantasy that looks nice, but is not real. At the same time, I understand that most of us don´t have a collection of various coats and are unable to take pictures every time in a new (not overfamiliar) coat. At the same time i feel like it is not fair to the winter season - I am fairy certain I own more summer clothes than winter clothes (ok, except for sweaters), although these two seasons have approximately the same length. So, I think that the winter season (and me, haha) would deserve a few more coats. After all, I am wearing a coat every day during the winter. Right now, I am working on a brown chequered one and i should finish it soon to be able to enjoy it this winter. Currently I have troubles to make the bottom hem symetrical at both sides. But that is off topic again...
Některé fotky pořízené tímto stylem vypadají úžasně, pohádkově, zasněně, ale je to fantazie, na kterou se pěkně dívá. Zároveň ale chápu, že většina z nás nemá sbírku kabátů, aby mohla pokaždé prezentovat nový (neokoukaný) kabát. Přesto si uvědomuji, že je to trochu nefér - jsem přesvědčená, že mám mnohem více letního oblečení než zimního (no dobře, svetrů mám celkem hodně) a to i přesto, že zima a léto u nás trvá přibližně stejně dlouho. Tak nějak si myslím, že by si zimní sezóna zasloužila, abych pro ni (a pro sebe, haha) měla více kabátů. Přecijen je to kousek oblečení, který v zimě nosím každý den. Právě teď mám rozdělaný jeden hnědavý s kostičkama a měla bych s sebou pěkně hodit, abych si jej stihla v zimě užít. Právě teď mám problém srovnat délku spodního lemu, aby byl na obou stranách stejný. Ale to zas odbíhám od tématu...

I also take photos without a coat outside during the winter. Sometimes I take some photos at home too, but the light is better outside. I also don´t have many cute backgrounds at home to pose with and I don´t have access to photogenic cafés, libraries and hotels that would serve as a nice background. So, as many other girls that take pictures of their outfits, I am also taking photos outside. It is a bit of hardening of the body to the cold. I never got a cold from not wearing a coat for a few minutes outside, I think it is quite a pleasant feeling. This year though, I would like to be more real when showing my winter outfits, I would like to show all the layers, the coat with various accessories included.
V zimě také fotím venku bez kabátu. Občas něco vyfotím i doma, ale obzvláště v zimě jsou lepší světelné podmínky venku. Navíc mi připadá, že doma nemám nekonečně mnoho vymazlených interiérů, ve kterých bych se mohla fotit. Bohužel nemám přístup do super stylových kaváren, knihoven, hotelů, které by mi mohly v zimě posloužit jako pozadí. Takže jako mnohé holky, co fotí své oblečení, také fotím venku. Je to trochu otužování organismu. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych kvůli chvilce pózování v zimě bez kabátu nastydla, naopak, je mi pak příjemně. Letos jsem si ale řekla, že se budu snažit reálněji ukazovat, co mám na sobě, všechny vrstvy včetně kabátu, ve kterém jsem na místo focení přišla, a jeho obměny pomocí doplňků.

georgiana quaint, winter outfit, winter photoshoot, winter coat, blogger outfit photoshoot


georgiana quaint, winter outfit, winter photoshoot, winter coat, blogger outfit photoshoot


Comments