Fashion and beauty dinosaurs we should leave behind

At the end of the year many people like to look back and evaluate. We think of what was a success and what was a fail that we hope to never repeat, which depends on out strong will or circumstances. In this article I want to look at a few "trends", that should be left in the past.
S přelomem roku mnoho z nás bilancuje. Říkáme si, co příště uděláme a nebo naopak už nikdy neuděláme. Jestli to tak nakonec dopadne je otázkou vůle, případně okolností. V tomto článku bych se chtěla podívat na pár "trendů", které bychom už konečně mohli nechat minulosti.

fashion dinosaurs, trends to leave behind, georgiana quaint, 2020 trends doodle

Too long and thick fake lashes, especially with a little diamond glued to a lash. (Beware, I don´t mind the "natural" looking ones that are done well!) To be honest, this beauty trend never caught me. Few years ago it got into fashion to have your own lashes prolonged and thickened. But before the beauty salons developed a good technique it often ended up with tasteless brushes of lashes. Or just a few extra long lashes that were sticking out of women´s faces. It reminded me of hairs or spider legs. Each time I saw a woman with such unnaturally noticeable lashes I wondered if this is the outcome of a wrong technique of the beauty salon or if this is what she really ordered.
Did you know that weighting down the lashes is not healthy at all? Also, I don´t know if the ladies  notice this, but I have seen a few times that they struggled to open their eyes when blinking and that the eyes looked asymetrical because of this added weight on the lids. Otherwise it looked like their eyes would be healthy and symetrical, but the fake lashes put too much weight on the upper lids and it did not look flattering at all.
Přespříliš dlouhé a husté umělé řasy, "nejlépe" ještě s diamantíkem připevněným na řase. (Pozor, proti "přirozeně" a vkusně prodlouženým řasám nic nemám!) Upřímně, tenhle beauty trend šel celkem mimo mě. Před pár lety se stalo módním nechat si prodloužit vlastní řasy. Než ale techniku v salonech dobře zmákli, často byly výsledkem docela nevkusné kartáče řas. Nebo naopak pár předlouhých řas, které z obličeje úplně trčely. Upřímně, tohle mi zase připadalo jako chlupy nebo pavoučí nožky. Pokaždé jsem se při pohledu na nějakou ženu s takovými neúměrně výraznými řasami podivovala, jestli je to chyba salonu, anebo to bylo přání zákaznice.
A věděly jste, že takové zatěžování horních víček oka není vůbec zdravé? Nevím, jestli si to nositelky uvědomují, ale už jsem párkrát viděla, že kvůli příliš zatíženým horním víčkům hůře otvíraly oči, i když to vypadalo, že mají jinak oči normální a souměrné. Řasy je ale přetížily a pak holky divně mžouraly a oči vypadaly jaksi křivě a nositelku to docela hyzdilo.


Shorts that have pockets peeking out under the bottom hem. This "trend" has been here for some time already and I always hope it will die out, but then with the first hot summer day someone pulls them out of the wardrobe and wears them again. I wonder if these are still produced and sold or if these are some older pieces that did not get destroyed in the washing machine yet. These shorts probably have the biggest (deepest) pockets that can be found in women´s ready-to-wear fashion, which would theoretically be nice, but the fact that you can see the fabric of those pockets is just a bad taste. Maybe if they were made from a nicer fabric? These shorts are also usually very short (because the pockets need to peek under the bottom hem, dont they?), so when the lady passes you, you can usually see her other cheeks too. IDK, but the idea of me sitting with half bare bottom in a public transportation or on a hot bank is scary..
Šortky, kterým vepředu čouhají kapsy. Tenhle "trend" už tu nějakou dobu je a já pokaždé doufám, že už konečně zmizel, ale s prvním parným dnem v létě je opět někdo vytáhne. Zajímalo by mě, jestli se pořád vyrábí a prodávají anebo jde o "archivní" kousky, které se nějakým zázrakem ještě nerozpadly při praní. Sice musím uznat, že tenhle druh šortek má asi největší (nejhlubší) kapsy, jaké lze u dámské konfekce najít, což by bylo teoreticky fajn, ale to, jak čouhají podle mě působí střašně nevkusně. Kdyby ty kapsy byly alespoň z nějaké pěkné látky... ne, bohužel. Tyto šortky jsou navíc dost krátké (ty kapsy přece musí čouhat, ne?), takže když se dáma otočí, čouhá jí z nich k tomu ještě zadek. Já vám nevím, ale představa, že si s napůl holým pozadím sednu v hromadné dopravě nebo na sluncem rozpálenou lavičku mě opravdu moc neláká.


"Winter" boots made of suede with a thin sole and very high heels. Why is winter in quotes? Because although these boots are according to the shops a winter collection, in reality your feet will freeze because of the thin sole that won´t isolate the feet from the ground. In some cases you can insert an innersole, but that won´t help once it gets below zero. And I am not even talking about frost on streets. These thin soles are usually not only thin but also smooth, so your walk on the street will be a slippery adventure. Another problem is the suede material they are made of, because it is not suitable at all for snow or rain. And we have snow in the winter... And the shoes get damp regardless of how much impregnation was applied... Finally, I would like to highlight the high heel, that is just "perfect" in combination with the smooth sole, it will make the wearer even more unstable. When looking at the shelves of the cheaper shoe chain stores that are usually in shopping parks I wonder if this is a conspiracy - in case you fall on frosted street and injure yourself, the shoes for sure are not an "adequate footwear" and wouldn´t get any compensation if you requested it.
I would like to add that I am not hating the design of this type of shoes, i like some of them. I just hate how they are made, which makes them unusable in the real world.
"Zimní" kozačky ze semiše s tenoučkou podrážkou a über-vysokým podpatkem. Proč je zimní v uvozovkách? To proto, že tyto modely jsou sice podle prodejců určeny na zimu, ale v reálu je v nich zima, právě kvůli té tenoučké podrážce, která neizoluje od země. V některých případech to lze vykompenzovat vložením teploučké vložky, ale i ta nebude stíhat, udeří-li mrazy. A to nemluvím o námraze. Tyto podrážky totiž bývají nejenom tenké, ale i hladké, takže pokud se nerozmáznete při prvním kroku na chodníku, druhý krok už je jistota. Další problém spatřuji v té usni. Je totiž naprosto nevhodná do sněhu (případně do deště). A v zimě bývá sníh... A je jedno jak moc ji nastříkáte impregnačním sprejem... Závěrem bych chtěla vyzdvihnout ten vysoký podpatek. V kombinaci s tou klouzavou podrážkou, je to totiž opravdu "skvělý" nápad zařídit, aby byla nositelka těchto bot ve svém kroku ještě nejistější. Při pohledu na nabídku levnějších obuvních řetězců v nákupních centrech, kde tyto "zimní" modely najdete v největší hojnosti, mě napadá, zda náhodou nejde o komplot - v případě úrazu na náledí tato obuv jistě nesplňuje požadavek na "přiměřenou obuv", a tudíž se poškozená rozhodně nemůže domáhat nějakého odškodnění.
Chtěla bych dodat, že tyhle boty nehejtuju pro jejich vzhled, některé se mi dokonce i líbí. Hejtuju však to, jak jsou vyrobené, a proto v realitě naprosto nepoužitelné.


Handbags with too many decorations and other "interesting" details. Buying a handbag is quite a challenge for me. I usually have a problem - when I like the size, shape, colour, material, I notice there is some "decoration" that makes it tacky. For example once I saw a really nice handbag - it had a nice angular shape, nice colour, a statement fastening that looked pretty... and then I noticed that the fastening has a huge diamond visible from above. Just no. Whyyy? To top this - this is a shop that likes to present itself as a serious and luxurious one. But this? No luxury, just tackiness!
I was thinking about this phenomenon - why do the shops offer handbags that HAVE TO be made of many pieces of fabric, with a machine embroidery, with a statement fastening and a statement pendant (at least you can throw this one away). And I came to this conclusion - many women don´t like to experiment with their clothes, but they are willing to buy a statement handbag that would "freshen up" their all black outfits. What do you think? Can this be the reason why?
Kabelky, které mají příliš mnoho cinkrlátek a dalších "zajímavých" prvků. Kupování kabelky je u mě vždycky problém. Potýkám se totiž s následujícím problémem - když se mi líbí velikost, střih, barva, materiál a už po ní sahám, zjeví se na ní nějaký další "ozdobý" detail, který ji pro mě naprosto zohyzdí. Například zrovna tuhle - viděla jsem kabelku, která měla moc pěkný hranatý tvar, měla i pěknou barvu, uzávěr nahoře byl výrazný, ale pěkný, dodávalo jí to šmrnc. A pak jsem si všimla, že zhora má ten uzávěr (zepředu to nebylo vidět) obrovský asi dvoucentrimetrový "diamant". Jako proč?? Navíc to bylo v obchodě, který se snaží tvářit jako děsně seriózní a luxusní. Ale tohle? Žádný luxus, spíš nevkus!
Přemýšlela jsem nad tím, proč mají obchody tak často v nabídce kabelky, které MUSÍ být sešité z mnoha kousků látek, k tomu mají ještě třeba nějakou strojovou výšivku, pak mají výrazné zapínání, a přívěsek je přeci samozřejmostí! (toho se lze alespoň zbavit) A dospěla jsem k závěru, že je to asi tím, že spousta žen, se bojí odvázat v oblečení, ale jsou ochotnější koupit si ke svému celočernému šatníku nějakou šílenou kabelku, která ty outfity "oživí". Co myslíte, může to být řešení této záhady?



Comments

  1. I absolutely agree with you. These are trends that need to be abandoned in 202o.

    https://modaodaradosti.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Agreed with everything. All so tacky

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for your input, I will get back to you as soon as possible! :3