1950s lady look

1950s, dress, replica, vintage, New Look, Dior, velvet, black, pink, panda, purse, C&A, Deichmann, beret
 photo by Y
 
My today´s outfit is inspire by the 1950s fashion and Dior´s New Look. The dress I am wearing is a replica of 1950s dress I sewed, so it is no real vintage piece. I made this dress when I saw first two series of Man Men series that has brilliant costumes. I must find some time to see the rest of the series, maybe during the winter. I am wearing black velvet jacket I thrifted, but it is from Athmosphere. I fell in love with the panda purse the moment I spotted it in C&A store, I am a huge fan of pandas. I am wearing my usual black leather boots from Deichmann and my black beret from Paris that I decorated with the pink brooch I made from a polymer clay. I don´t have a close-up picture, but it is a pink donut on a pink bow. Sweetness overload!
 
Můj dnešní obleček je inspirován módou 1950s a Diorovým New Look. Šaty, co mám na sobě, jsou replikou šatů z 1950s, které jsem si ušila, takže nejde o skutečný vintage kousek. Šaty jsem si ušila pod vlivem prvních dvou řad seriálu Mad Men, který má úžasné kostýmy. Musím si najít čas na to, abych dokoukala zbytek seriálu, možná v zimě. Mám na sobě černé sametové sako ze secondhandu, které je z Athmosphere. Do té pandí kabelky jsem se zamilovala ihned, když jsem ji viděla v C&A. Pandy mám totiž moc ráda. Mám na sobě mé obvyklé černé kožené boty z Deichmanna a černý baret z Paříže, který jsem ozdobila růžovou broží, kterou jsem uplácala z Fima. Nemám její fotku z blízka, ale jde o růžový donut na růžové mašli. Prostě přecukrováno!


1950s, dress, replica, vintage, New Look, Dior, velvet, black, pink, panda, purse, C&A, Deichmann, beret
photo by Y

Comments

  1. Love this look! Very unique and playful! :)

    ReplyDelete
  2. Moc krásné! Také bych chtěla takový komplet:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :), puntíkatá látka odtud http://www.dumlatek.cz/, jen už tam asi nebude totožná. Naučila jsem se zde kupovat ty dražší bavlny, které mají navíc menší šíři (takže o to víc je ještě dražší taky, ptž jí spotřebuju "více"), ale co mám tak zkušenost, tak se to vyplatí (mají lepší kvalitu potisků a méně se muchlají).

      Delete

Post a Comment

Thank you for your input, I will get back to you as soon as possible! :3