Navy pin-up dress

pin up, navy, 1950s, dressmaker, couturier, georgiana quaint, quaintrelle, shop, sale, buy, rockabilly, hot rod, psychobilly
photo by Y
 

In this outfit post I am sharing my newest creation - it is a pin-up inspired dress from a very nice cotton fabric with a navy theme. When I saw it I was amazed by the tiny details in the print, there are tons of tiny dots and seastars in a slightly lighter shade all over the fabric. The pattern of the dress is a little unusual for me, this is the first time I was a bit creative with the darts - the ties are sewn into them. I have seen this technique on a vintage dress and wanted to try this too immediatelly. I paired the dress with my navy flats from F&F and then looked for a nice place to take thematic pictures.
I was really happy on Tuesday to find out that someone actually ordered from me this dress, my first order, yay! There are still 3 pieces for sale for Czech customers (I promise I´ll start to sell abroad too after all my holiday trips, I need to figure out the post fees... and also my old laptop died recently so I am getting new one, I hope all the data I did not save somewhere else will be retrievable).

V tomto outifitovém příspěvku se s vámi podělím o můj nejnovější výtvor - jde o šaty inspirované pin-up z pěkné bavlněné látky s námořnickou tematikou. Když jsem ji prvně viděla, byla jsem překvapena detaily tohoto potisku, je celá poseta malinkými tečkami a hvězdicemi ve světlejší modré barvě než zbytek potisku. Též střih šatů pro mě byl trochu neobvyklý, byla jsem trochu kreativní s prsními záševky - vazačky totiž vycházejí z nich. Tím jsem se inspirovala u jiných vintage šatů a ihned jsem to chtěla na něčem vyzkoušet. K šatům jsem si obula námořnické balerínky z F&F a pak vyhledala nějaké pěkné tematické místo na focení.
V úterý jsem měla velkou radost, protože jsem dostala svou první zakázku a to na tyto šaty, yay! Ještě jsou volné 3 kusy pro české zákazníky (slibuji, že budu prodávat i do zahraničí, jen co přestanu cestovat a opět se usadím a taky až pořeším poštovné do zahraničí... a taky mi nedávno chcípnul noťas, takže vybírám nový, doufám, že všechna nezazálohovaná data budou zachráněna).

pin up, navy, 1950s, dressmaker, couturier, georgiana quaint, quaintrelle, shop, sale, buy, rockabilly, hot rod, psychobilly
photo by Y

Comments

Post a Comment

Thank you for your input, I will get back to you as soon as possible! :3