Beauty pills

Biotin pills for stronger nails and hair, pills for glowing skin without acne, probiotics for better digestion, capsules with fish oil to enhance one´s health, pills substituting anti-wrinkle cream. Pills are promissing wonders.
Biotin na posílení nehtů a vlasů, prášky na zářivější pleť bez akné, probiotika na lepší trávení, kapsle s rybím olejem n alepší imunitu, prášky namísto krému proti vráskám. Prášky, které slibují zázraky.
diet supplements for beauty, biotin pill for hair growth, pill against acne, hidden hunger junk food, malnoutrishion in western world, expensive urine vitamin pills, anti-age anti-wrinkle pill
Dietary supplements are becoming more and more popular. The idea behind them is to provide vitamins, minerals, fibers etc. that we are unable to consume in the needed amount to keep being healthy. These pills are not primarily consumed to treat disease and are not meant to replace meals. It is to achieve a more balanced diet. This is the reality of the world we are living now. I encountered this for the first time as a teen on grammar school. It was more than 10 years ago and these miraculous pills were not as widespread as today. Yes, we were taking some vitamins here and there but not that much really and not for beauty reasons. I had a classmate who was modelling, maybe even wishing to make it big in the modelling industry (I don´t know), and she was taking quite a lot of „beauty enhancing“ pills. In those days (and especially for 15-year-olds or so) it was quite rare.
Potravní doplňky získávají stále více na popularitě. Jejich úkolem je poskytnout vitamíny, minerály, vlákninu atd., jež nejsme schopni zkonzumovat v potřebném množství normální stravou. Tyto prášky nejsou určeny k léčbě nemoci, ani jako náhražka jídla. Mají nám jen pomoci k vyváženější stravě a jsou každodenní realitou současnosti. Prvně jsem se s něčím takovým setkala už na gymplu jako náctiletá. To bylo více jak 10 let zpátky a tehdy nebyly tyto zázračné prášky zas tak obvyklé. Ano, sem tam jsme sezobli nějaký vitamín, ale nebrali jsme prášky proto, abychom byli hezčí. Tehdy jsem měla spolužačku, která se věnovala modelingu, možná i doufala v kariéru supemodelky (to nevím), a zobala celkem dost prášků „na krásu“. Tehdy (a navíc pro asi 15leté) to bylo docela neobvyklé.

Did you know that the hidden starvation, hidden hunger exists in the rich Western world? I am not speaking about people who are unable to buy food, on the contrary these people can afford lots of food. The thing that makes them malnourished is their wrong choice of food – their diet is not balanced because they eat mostly junk food or very unbalanced diet that does not provide them everything that the body needs. These people can be malnourished and overweight at the same time. If lazy, these people might turn to diet supplements but they would actually need to change their diet. It is said that the „Western“ urine is the most expensive one in the world because of all the supplements that are excluded from the bodies with urine. What does this mean? Human body is not always able to take in all the vitamins etc. we are eating. It is most common with the vitamin C or B complex.
Věděli jste, že existuje něco jako skrytý hladomor na bohatém Západě? Nemám tady na mysli lidi, kteří si nemohou dovolit jídlo, právě naopak, tito lidé si mohou koupit hodně jídla. Kupují si však špatný druh jídla (rychlé občerstvení), které není dostatečně vyvážené. Tito lidé mohou mít nadváhu a být vlastně podvyživení zároveň. Ti línější si pořídí nějaké potravinové doplňky, ale vlastně by potřebovali změnit složení své stravy. Říká se, že „západní“ moč patří k těm nejdražším, protože spoustu těchto potravinových doplňků naše tělo stejně neupotřebí a akorát je vyčůráme. Nejčastěji se tak děje s vitamínem C a B komplexem.
Be aware of the fact that even these dietary supplements can be dangerous and might create an unbalance in your body. I used to eat multivitamin complex but after some time when I ate this pill I did not feel well. So I stoped eating it every day with my breakfast and took just one or two pills a week. But still, after eating it my digestion said to me something was off. When I went to my GP for a regular check-up, I had my blood taken and it was found out that I had way too much iron. My body was probably already able to intake enough iron from my normal diet and the multivitamins basically overdosed me. So although multivitamin complex might seem like a nice idea it might not be good for you. It is possible that you need only some of these vitamins and minerals and not the others. Maybe you do not need any dietary supplements at all and eating an apple a day or some nuts instead of a pill would be much better.
Mějte na paměti, že i potravinové doplňky pro vás mohou být nebezpečné a způsobit ve vašem těle nerovnováhu. Dříve jsem jedla multivitamíny a po nějaké době jsem se necítila dobře. Přčestala jsem je tedy brát každý den a dala jsem si jednu, dvě týdně. Avšak pokaždé, jsem se cítila divně a zažívání mi říkalo, že je něco špatně. Pak jsem šla na preventivní prohlídku u praktické doktorky, kde mi brali i krev na rozbor. Zjistilo se, že mám v krvi příliš železa. Moje tělo bylo evidentně schopné přijmout dostatek železa z mé stravy a už nepotřebovalo železo, které jsem mu dodávala multivitamíny. Multivitamíny mě jím prakticky předávkovaly. Takže ačkoliv se vám mohou multivitamíny zdát jako dobrý nápad, nemusí vám sednout. Je možné, že vám chybí jen některý vitamín či minerál a ne všechny, které jsou v multivitamínech obsažené. Možná, že nepotřebujete žádné potravinové doplňky a bohatě by vám stačilo místo prášku jablko či pár ořechů.

Comments

  1. Ovoce a zelenina je rozhodně na doplnění vitamínů to nejlepší. Já se snažím mít pestrou stravu, ale stejně mi asi nějaké vitamíny nebo minerály chybí, protože se pořád cítím unavená. Než bych přišla na to, čeho mám jíst víc, tak jsem si koupila vitamínový komplex LifePak , který obsahuje kromě vitamínů také minerály.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for your input, I will get back to you as soon as possible! :3