Vogue Czechoslovakia


I think that everyone who is at least a bit interested in fashion in Czechia and Slovakia was pleasantly surprised when the information that Vogue Czechoslovakia will be released. The license was granted by Condé Nast to V24 Media for the next 10 years.
Srdce každého, kdo se alespoň trochu zajímá o módu jistě zaplesalo, když se objevila koncem února informace, že se za pár měsíců u nás začne vycházet Vogue určený pro ČR a SR, v současnosti je tato edice nazvaná Vogue Czechoslovakia. Licenci na 10 let získala od Condé Nast společnost V24 Media.

The editor in chief of Vogue Czechoslovakia will be Andrea Běhounková who left her position of editor in chief of Elle towards the end of 2017. In the interviews Andrea Běhounková is saying that the offer came unexpectedly and that it was very good timing but I am taking this with a grain of salt. I personally think that someone like her would not leave her future to a chance, she certainly had some plans when she was leaving Elle. The question is if she is allowed to admit this publicly. The V24 Media company that has the license started to officially operate towards the end of 2017 and bringing such a magazine to a new market does not happen overnight. There was probably some unofficial info around that Vogue Czechoslovakia is not a dream anymore but quickly approaching reality.
Vogue Czechoslovakia povede Andrea Běhounková, která s koncem roku 2017 opustila svou šéfredaktorskou pozici v Elle. V rozhovorech sice Andrea Běhounková tvrdí, že nabídka na šéfování Vogue přišla zcela nečekaně a prostě šlo o dobré načasování, ale abych byla upřímná, moc se mi tomu věřit nechce. Myslím si, že někdo takový jako ona jistě nenechává věci náhodě a z Elle odcházela s nějakým plánem. Otázkou je, zda si může dovolit něco takového veřejně přiznat. Společnost V24 Media, která získala licenci na vydávání Vogue, začala oficiálně fungovat právě koncem roku 2017. Uvedení takového časopisu se připravuje nějakou dobu, takže koncem roku 2017 již mohly kolovat zákulisní informace, že Vogue Czechoslovakia již není jen  zbožným přáním, ale že již začíná být realitou.


vogue czechoslovakia, cogue česká republika, georgiana quaint


The editorial office of Vogue Czechoslovakia is located somewhere in the Prague centre in a newly reconstructed house (The V24 Media company´s seat is at Ostrovní 30, near Národní street, will this be the "home" of Vogue too?). We can also expect that some known faces from Elle editorial staff will go over to the Vogue editorial staff. It is said that the editorial team will have 40 people, which is quite a respectable number of people.
Redakce Vogue Czechoslovakia se podle dostupných informací nachází v centru Prahy v čerstvě zrekonstruovaném domě (Společnost V24 Media sídlí v Ostrovní 30, kousek od Národní třídy, bude zde i redakce Vogue?). Zároveň můžeme očekávat, že některé tváře, které známe z redakce Elle se přesunou do Vogue. Redakce má prý čítat 40 lidí, což je úctyhodné číslo.


I really like the proposed concept that Vogue will be about fashion, art and cosmetics and there will not be any emo etc. articles, I usually skip these when reading magazines. I have to agree with Běhounková that magazine that is focused only on fashion is missing on the Czech market. Let´s hope this will be a reality when the first (September) issue of Vogue Czechoslovakia is released by the end of August.
Velmi se mi líbí předestřený koncept, že Vogue bude jen časopis o módě, umění a kosmetice a nebude obsahovat emo články apod, které zpravidla v časopisech přeskakuji, a musím dát Běhounkové za pravdu, že časopis čistě o módě v ČR chybí. Tak doufejme, že i finální produkt bude věrný své počáteční vizi. Na to si budeme muset počkat na konec srpna, kdy by se mělo objevit první (zářijové) číslo Vogue Czechoslovakia.

In 2018 there was another one new edition of Vogue released in the Eastern European market - Vogue Polska. The first issue was quite controversial because of its cover. This cover was truly an art photography that would stand out on exhibitions. But on the other hand, I can see why the Polish readers were disappointed, they probably expected something more colourful and superficially beautiful. How will Vogue Czechoslovakia´s first cover look like? I cannot wait to see...
V roce 2018 byla na východoevropský trh uvedena ještě jedna edice Vogue, a to Vogue Polska. První číslo však bylo přijato tak trochu rozporuplně kvůli jeho obálce. Na polské obálce se objevila podle mého skutečně umělecká fotografie, která by jistě nedělala ostudu na výstavách. Na druhou stranu dokážu pochopit zklamání polských čtenářek, které zřejmě očekávaly něco více barevného a prvoplánově krásného. Jaká bude první obálka Vogue Czechoslovakia? Nemohu se dočkat...


Edit: The first issue should be published on 17th August 2018 :)
Edit: První číslo by se mělo objevit již 17. srpna 2018 :)




Comments

  1. Upřímně, obálka polského Vogue se mi strašně líbí <3 Zklamání tedy nechápu :D A jsem zvědavá, jak bude vypadat ta naše :) Dnes odpoledne se to dozvíme!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for your input, I will get back to you as soon as possible! :3