Tips for quick morning routine when U have to get up early

In this post I would like to share with you my quick morning routine that I developed for days when I need to be at work at 6AM or 7AM, which is once or twice a week for me. I believe that for some people it is no problem to have such a early start of the day but I am certainly not an early bird, on the contrary, I am an owl and I like to go sleep around midnight and the ideal length of sleep for me i eight and half hours (which happens only on weekends). On the other hand I think that if I was able to make myself go sleep earlier regularly, then I would not have problems to get up early. However this sounds like a sci-fi to me because I somehow feel like by going to bed late means that I enjoyed the maximum of the day so this is the reason why I don´t want to go sleep early. I know that this does not really make sense because my work and leisure time hours would just shift a few hours earlier but that is just how I feel about it.
V tomto článku se chci podělit o svou zrychlenou ranní rutinu, kterou jsem si už vymakala za tu dobu, co musím jednou až dvakrát týdně vstávat do práce, abych dorazila na 6 nebo 7 hodinu. Pro někoho takový start pracovní doby jistě není problém, ale já o sobě rozhodně nemohu říct, že jsem ranní ptáče, naopak jsem spíše sova a obvykle chodím spát před půlnocí a má ideální délka spánku je 8 a půl hodin (což se mi poštěstí jen o víkendech. Věřím však, že kdybych se nějak donutila chodit spát dřív, pak bych byla v pohodě s brzkým vstáváním, ale to mi zní jako scifi, protože mám vždycky pocit, že si potřebuji užít maximum času z každého dne, a proto tak nějak nechci chodit spát dřív. Já vím, že to vlastně nedává smysl, protože by se ten můj pracovní a volný čas jen trochu přesunul o pár hodin, ale je to prostě takový můj pocit.

tips, quick morning routine, getting up early, rychlá ranní rutina, vstávat brzy, georgiana quaint

When I have to get up early I try to sleep as long as I could, which is the reason why I have to make my morning routine faster. In these cases I always prepare my outfit and everything I want to wear including jewellery in the evening. before I go to bed. I also pack everything I can possibly need into my handbag. I do this not to lose time by thinking what I want to wear but also not to disturb my still asleep boyfriend. When my alarm clock rings I get up and go to the bathroom to clean myself up and do some minimal make-up. Later on (after breakfast) I usually put on red lipstick. The minimal make-up shortens the time I spend in the bathroom.
Když musím brzy vstávat, snažím se spát co nejdéle a tudíž musím hodně zkrátit své ranní (neefektivní) pobíhání po bytě a vybírání oblečení. Z tohoto důvodu si vše připravím již večer než jdu spát. Sbalím si do kabelky věci, které budu ten den potřebovat, a připravím si vše, co si obléknu i včetně případných šperků. Dělám to i proto, abych pak ráno pokud možno nebudila přítele hrabošením ve skříni. Ráno mi pak zazvoní budík a já mohu rovnou běžet do koupelny, kde provedu ranní hygienu a nalíčím se. Obvykle se líčím méně a spoléhám na to, že si později (po snídani) nalíčím výrazné rty. Střídmějším líčením tak stáhnu pobyt v koupelně na nutné minimum.

Then I prepare my breakfast in a plastic box. I usually do it in the morning but sometimes if I want to eat something more elaborate for breakfast for example pancakes (to compensate to myself the early morning) then I prepare them in the evening and in the morning I add fruits or yoghurt. I eat the breakfast later on at work  in front of the computer. I shove the breakfast in my handbag and run outside, to the work. This way it is possible for me to be ready in 15 minutes, not bad, huh? I know that some of you might say now that it is not healthy not to eat a breakfast immediately and yada yada slow metabolism but 1, having a breakfast takes me quite some time so I would have to get up earlier and 2, this early in the morning I am usually not hungry so i just drink a bit of water or tea but eat before 8AM, which is the usual time of my breakfast (the weekends are exception ;)). The body needs to have some regular regime too, right?
Pak si připravím snídani s sebou do krabičky. Většinou si ji připravuji ráno, ale pokud si večer předem usmyslím, že bych si třebas mohla dát za odměnu (za to hrozné vstávání) třeba lívanečky, tak si je připravím už večer a ráno jen dodám např. ovoce nebo jogurt. Snídani, kterou si sním později v práci u počítače, hodím do kabelky a běžím ven, do práce. Takto jsem schopná se vypakovat z bytu za 15 minut, docela dobrý ne? Uvědomuji si, že mnozí teď namítnou, že není dobré se hned nenasnídat a kdesi cosi o metabolismu, ale 1, mě osobně trvá snídaně docela dlouho, takže bych musela vstávat ještě dřív, a 2, takhle brzy na jídlo ani nemám chuť, napiju se vody nebo čaje, ale najím se až před osmou ráno, což je doba, kdy obvykle (krom víkendů;)) snídám. Tělo musí mít taky nějaký režim, že?

Comments

  1. Wow Georgiana I wish I could be as speedy as yourself in the mornings too! You've just enticed me to go and get my bag ready for tomorrow now; maybe even my outfit. Thank you for inspiring me Georgiana! I hope I can become a little more like yourself of a morning! :)

    Ellie Xx
    https://elliebowsandsparkles.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for your input, I will get back to you as soon as possible! :3