The dress with A-U-T-U-M-N vibes

In today´s article I would like to share another autumn outfit. The colourful leaves almost all fall off and there were already two or three rounds of cleaning in the parks, so it is now more difficult to find a tree with leaves or a carpet of leaves on the ground. I am trying to go out with my camera on every opportunity I have and head to parks or forest to have a few more autumn pictures in stock.
V dnešním článku se opět podělím o podzimní outfit. Barevné listí už je skoro úplně opadané a v parcích už proběhly tak dvě tři kola úklidu listí, takže začíná být čím dál tím více namáhavé najít strom s listím nebo alespoň koberec barevného listí na zemi. Dokud to jde, snažím se využít každé příležitosti, kdy je venku celkem pěkně a vyrážím do parků nebo listnatých lesíků, abych měla ještě nějaké podzimní fotky v zásobě.



autumn colours outfit, colourful leaves, christmas presents shopping, georgiana quaint, november time, handmade autumn dress


I know that some people don´t like November at all. It is true that it is a bit devastating that the change of time means that it gets dart at 5 PM, so I am leaving my work when it gets dark. Therefore I have to plan around every opportunity I have to take pictures during the day light (no slacking!). Besides the time change I don´t really have a problem with November, to me it is the month when the Halloween time and Christmas time meet. It begins with the colourful leaves and ends with Christmas decorations - I like to take pictures of both. November is also the month when I buy Christmas gifts. Each year I try to have everything gathered at the beginning of the December, so I don´t have to be one of those stressed out people at shopping parks. I like to enjoy the Christmas lights, hot wine, etc. I am gathering the ideas for presents during the year and sometimes I buy something really early if I know it is a perfect gift, because otherwise it might easily happen that I won´t see that thing again and I would regret not buying it when I could have.
Vím, že někteří nemají listopad vůbec v oblibě. Je pravda, že je celkem deprimující, že nám změnou času zařídili, že se stmívá už kolem páté odpoledne, takže z práce už chodím za šera/tmy, takže si musím celkem dobře plánovat, kdy mohu fotit za denního světla, a využít toho (žádný flákání!). Krom změny času mně ale listopad nevadí, beru ho jako přelom mezi obdobím Halloweenu a Vánoc. Takže pro mě začíná barevným listím a končí vánoční tematikou - obojí fotím ráda. Listopad je pro mě navíc ve znamení shánění vánočních dárků. Každým rokem se snažím mít už všechno začátkem prosince sehnané, abych se nemusela ve stresu prodírat v obchoďácích šílejícími lidmi, kteří nakupují dárky, a abych si mohla v klidu užít vánoční výzdobu, svařáček atp. Nápady na dárky si zapisuji během roku, někdy i něco koupím "do zásoby", když vidím, že je to super věc. Nemá cenu otálet, protože pak už na to třeba znova nenarazím a akorát by mě to mrzelo.


autumn colours outfit, colourful leaves, christmas presents shopping, georgiana quaint, november time, handmade autumn dress

But back to the outfit: I tried to keep it autumn themed. I am wearing my alphabet dress that I have sewn years ago. I still really like the print. Underneath the dress I am wearing a blouse with seams and lace. The sweater is a must now. I have tied the bottom of it to accentuate the silhouette. In this outfit I am using the colours that are already on the dress to make the whole look cohesive.
No, ale zpátky k outfitu: snažila jsem se jej opět vyladit do podzimních barev. Mám na sobě písmenkové šaty, které jsem si před pár lety ušila. Stále se mi jejich potisk velmi líbí. Pod nimi mám bílou blůzu se sámky a krajkami. Svetřík už začíná být nutností. Jeho spodní část jsem si svázala v pase, aby vynikla silueta šatů. V outfitu se snažím používat barvy, které jsou použity ve vzoru šatů, aby celek dohromady ladil.


autumn colours outfit, colourful leaves, christmas presents shopping, georgiana quaint, november time, handmade autumn dress

Comments