Skin care products that work for me - creams

When it comes to my facial skin care, I am cautious. I am thoroughly removing my make-up each evening and am applying creams and protecting is from the sun (a wide brimmed hat is my best friend!) In this article I would like to share products that I use, it took me many years to figure out what makes my skin happy and I believe it will change again because skin changes too and then it requires different care.
Když dojde na péči o obličej, dávám si na něj dost pozor. Ať už jde o poctivé odličování každý večer, mazání krémy nebo ochranu před sluncem (není nad klobouk se širokou krempou!). V tomto článku vám chci ukázat, co používám, byla to docela letitá cesta, než jsem zjistila, co mi sedí. A věřím, že se to brzy zase změní, protože i pleť se mění a vyžaduje jinou péči.

In these days I usually don´t have troubles with pimples, but had when I was a teen. I would be interested to see if the creams I now use would help me back then, if I only knew. Well, I will never find that out. I have combination skin and I have found out that my skin likes oils and thicker creams (especially in winter when I sometimes have dried out cheeks) - I usually use them during the night and apply a bit more on dryer spots.
V současnosti už moc na akné netrpím, to byl problém spíše v pubertě. Zajímalo by mě však, zda by mi tyto krémy pomohly i tehdy, kdybych věděla, že mi vyhovují. No, to už se nikdy nedozvím. Moje pleť je smíšená, ale zjistila jsem, že jí dělají dobře olejíčky a hutnější krémy (a to obzvláště v zimě, kdy mám často vysušené tváře) - ty používám hlavně na noc a vysušená místa namažu větší vrstvou krému.

skin care products, georgiana quaint, purederm eye zone mask, nivea thick night cream, vichy idéalia day cream, rose oil saloon, mink cream cosmetica

When I get up in the morning, I wash my face with cold water and cleansing gel. After drying it out I apply cream - usually Vichy Idéalia. Then I dress myself up, ear my breakfast etc. When the cream is absorbed, I apply make-up. I give my skin this much time to absorb the cream because only then applying make-up is easier and it is less probable in the winter that the cream would freeze on my face. In the winter I use a nourishing mink cream by Cosmetica (the blue one!). If I am about to spend more time outside and it is freezing, I would use the rose oil by Saloos to protect my skin. In the middle of winter, I sometimes use the oil instead of the day cream when going to work if I feel that my cheeks are too dry If you are afraid to use oils on face because it would make you oily, it is not true. One or two drops of oil are used. You can apply a bit of powder if you have combination or oily skin, but your skin would be shiny in the midday too even if you wouldn´t use an oil.
Když ráno vstanu, umyju si obličej studenou vodou a čistícím gelem. Po osušení si pleť namažu krémem - obvykle Vichy Idéalia. Následně se jdu oblékat, snídat atd. Když se krém vstřebá, nalíčím se. Pleti dávám čas, aby krém vstřebala, protože pak jde líčení lépe a navíc snížím pravděpodobnost, že mi v zimě krém namrzne na obličeji. V zimě jako denní krém používám výživný norkový krém (modrý!) od Cosmetica. Pokud se budu více pohybovat venku a už mrzne, použiju růžový olej Saloos, abych pleť více chránila. Uprostřed zimy jej občas používám i když jdu do práce a mám pocit, že mám vysušené tváře. Pokud jsou vám oleje cizí a bojíte se, že by vás umastily, není to pravda. Používá se jedna dvě kapky a skvěle se vstřebávají. Můžete se trochu zapudrovat, ale pokud máte smíšenou nebo mastnou pleť, tak byste se stejně v půlce dne začaly lesknout bez ohledu na použití pleťového oleje.

As a night cream I us the classic thick Nivea cream in the blue tin container, the rose oil by Saloos or the nourishing mink cream by Cosmetica. I use the Nivea cream almost like a face mask because I apply a bit more on my face, but I don´t mind this for the night. I found out that it really works well for my skin. I got the tip for the Nivea cream from Amber Rose in one of her interviews and yes, her skin is very pretty, so I have re-discovered this cream after years (my grandma used to use it) and it works wonders. My favourite combo is the thick Nivea cream as night cream and Vichy Idéalia as day cream.
Na noc používám buď klasický krém Nivea v modrém obalu, růžový olej Saloos nebo výživný norkový krém od Cosmetica. Krém Nivea skoro používám jako pleťovou masku, nanáším trochu větší vrstvu, ale na noc mi to nevadí. Zjistila jsem, že jako noční krém si s mou pletí velice rozumí. Tip na tento krém jsem získala při poslechu rozhovoru s Amber Rose, jejíž pleť je fakt pěkná, a tak jsem jej po létech znovuobjevila (používávala jej moje babi) a musím potvrdit, že (alespoň pro mě) funguje skvěle. Mou nejoblíbenější kombinací je krém Nivea na noc a na den krém Vichy Idéalia.

skin care products, georgiana quaint, purederm eye zone mask, nivea thick night cream, vichy idéalia day cream, rose oil saloon, mink cream cosmetica

Finally, I would like to remind that the eye skin is very important. Even if you still don´t have any wrinkles you should use a cream to prevent them, because once they appear it is too late. I like to use Nutri-Gold cream by L´Oreal and about once a week and eye zone mask with collagen by Purederm.
Závěrem bych chtěla připomenout, že péče o oční okolí je též velmi důležitá, i když ještě žádné vrásky nevidíte, je třeba se jim věnovat preventivně, aby se objevily pokud možno až za dlouhá léta. Jakmile se objeví, je již pozdě. Na oční okolí používám krém Nutri-Gold od L´Oreal. Přibližně jednou týdně používám masku na oční okolí s kolagenem od Purederm.



Comments