My haircare regimen

My whole life I have been letting my hair grow long, so I already know there is some effort involved. On the other hand I am used to this and don´t really think about it. I haven´t coloured my hair for years and from time to time I cut the ends. A bit more often I go through the hair strands and look for split ends that I cut (I believe this technique is called "dusting"). 
Celý život si nechávám růst dlouhé vlasy, takže vím, že je s nimi docela práce. Na druhou stranu mi to už ani nějak nepřijde. Už několik let se mých vlasů nedotkla barva na vlasy a jednou za čas je zastřihnu. Častěji spíše procházím jednotlivé prameny a tu a tam vlásek s roztřepeným konečkem zastříhnu, aby se vlas dále netřepil.

my haircare regimen, georgiana quaint, genti wonder conditioner, natura siberica shampoo, tangle teezer brush, dusting hair cutting technique, hair herbs

When i go to bed I tie my hair into a loose bun, so they don´t get in my way when I toss and turn. If i want to have waves the next day, I tie the bun a bit tighter. I have already tried a ton of products and found out that my hair hold the waves the longest if I put them on curlers or in a bun when still a bit wet after washing them. Later in the day my hair usually gets straight, which is their natural state.
Na spaní si vlasy většinou dám do volného drdolu, aby mi nepřekážely, když se převaluju. Pokud chci druhý den vlny, udělám si trochu více utažený drdůlek. Už jsem vyzkoušela mnoho produktů i nástrojů na vlasy a nakonec mi na vlny nejlépe funguje zaplést si je ještě trochu vlhké po mytí do drdolu nebo na "žížaly". Později během dne se mi vlasy narovnají, což je jejich přirozený stav.

I really like the Tangle Teezer brush, but maybe if I ever find a nice brush with boar hair I will buy it. I just don´t actively look for it now, which is why I still don´t have one.
Velmi jsem si oblíbila kartáč Tangle Teezer, ale až někdy narazím na nějaký pořádný kartáč z kančích štětin, ráda si jej koupím. Jen jej aktivně nesháním, takže jej stále nemám.

Recently I discovered shampoo by Natura Siberica and I feel like my hair like it. We will see after a month or so. But now I see that my hair is fluffier and doesn´t get oily that fast. When washing my hair I apply the shampoo to the scalp and immediatelly apply the conditioner to the lower parts of the hair lendth. My long-time favourite is Wonder that I buy at shops for hairdressers, I have never seen it in drugstores. About once a month or two months I use a non-colouring henna hair mask. Some time ago I find out that they might stop selling these, so I bought a stash for myself. I hope they will still sell it at least via eshop.
Nedávno jsem objevila nový šampon od Natura Siberica a zatím mohu říct, že mým vlasům velmi vyhovuje. Uvidíme jak to bude vypadat třeba po měsíci. Pozoruji takové více nadýchané vlasy a i že se mi tak rychle nemastí. Hned po aplikaci šamponu a jeho napěnění na vlasech aplikuji na spodní část vlasů kondicionér. Mým dlouholetým favoritem je Wonder, který jsem zatím viděla jen v kadeřnických potřebách, nikoliv jen tak v drogerce. Jednou za měsíc či dva si dělám nebarvící henna masku. Nedávno jsem zjistila, že ji asi už stahují z prodeje, takže jsem si nakoupila fakt zásobu. Snad ji aspoň budou mít na eshopu, když už ne v drogerkách.

Finally I want to mention herbs. I don´t use them as often as I would like to, because you need to prepare a decoction from them before washing your hair. But, when I am not forgetful, I like to use them as a final wash. I like chamomile, horsetail, burdock root, nettle, yarrow.
Na závěr bych se ráda zmínila o bylinkách. Nepoužívám je tak často, jak bych chtěla, protože je třeba je dát předem vyluhovat a já na to zapomínám. Každopárně, když nezapomenu, ráda si na závěr po umytí vlasů dám závěrečný oplach bylinkami. Střídám odvar z heřmánku, z přesličky, z kořene lopuchu, z kopřiv, z řebříčku.

Comments

  1. Your hair is beautiful!

    Mariya | https://www.brunetteondemand.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for your input, I will get back to you as soon as possible! :3