7 things to do during autumn 🎃

1 🎃
This one will be obvious, but it is a tradition! Go to a pumpkin patch. Each year I visit botanical garden in Trója, Praha. It has become a tradition to me. Another place full of photogenic pumpkins that I know of is The world of pumpkins.
Hned první tip bude naprosto očividný, ale je to tradice! Zajděte si na dýňové pole. Já každým rokem navštěvuji botanickou zahradu v Tróji, v Praze. Už se z toho stala má podzimní tradice. Dalším místem s pěknými dýněmi, o kterém vím, je Dýňový svět.

2 🎃
Once you have your pupkins you can bake a pumpkin pie or make a pumpkin soup. I always keep a bit of pumpkin puree on the side to make a homemade pumpkin spice syrup for my lattés (definitely a healthier version than those you get in fast-cafés).
Jakmile budete mít svou zásobu dýní, upečte si dýňový koláč nebo si uvařte dýňovou polévku. Vždycky si kousek pyré z dýně nechám stranou a pak z něj udělám dýňový sirup do mých lattéček (rozhodně zdravější varianta než sirupy z rychlo-kaváren).

3 🎃
Re-watch some of your favourite movies or shows. For me it is The chilling adventures of Sabrina (I am looking forward to the new episodes so much, although the release date wasn´t announced yet) and The nightmare before Christmas, maybe Hocus Pocus (because everyone is talking about it so much and I have only seen it in my teens, so I don´t remember much).
Podívejte se znovu na své oblíbené seriály nebo filmy. Pro mě to je The chilling adventures of Sabrina (už se těším na nové díly, ale ještě nebyla stanovena premiéra) a The nightmare before Christmas, možná také Hocus Pocus (protože o tomhle filmu všichni pořád mluví a já jej viděla jako teenager a už si z něj moc nepamatuji).

4 🎃
Pick a good book to read. I am tempted to re-read the Harry Potter: Goblet of fire, as it is one of my favourite ones from the HP series and I have it connected with autumn, not really sure anymore why.
Přečtěte si nějakou dobrou knihu. Jsem v pokušení si znovu přečíst Harryho Pottera: Ohnivý pohár. Jde o jeden z mých oblíbených dílů a z nějakého důvodu jej mám spojený s podzimem, ale už nevím proč.

5 🎃
Take some autumnal photos once the leaves turn colourful. Each year I am looking to this time because the photos can be very nice. The only drawback is that the days will be getting shorter, so you will have to hurry a bit if you want to go photoshooting in the afternoon.
Nafoťe pár podzimních fotek až se listí zbarví. Každým rokem se na tuto chvíli těším, protože podzimní fotky vypadají moc pěkně. Nevýhodou je, že dny se krátí, takže si člověk musí pospíšit, pokud chce fotit odpoledne.

6 🎃
For a home decor, you can collect some colourful leaves and make a garland or a wreath from them to adorn your rooms and make them cozy. I like to put leaves between papers and press them with a stack of books. One day, when I have a lot of pressed leaves or flowers, I would like to make a collage from them. I have seen so many beautiful collages made of pressed plants.
Nasbírejte venku barevné listí a udělejte z něj girlandu nebo věnec, obojí jistě hezky ozdobí váš domov. Já ráda sbírám listí a pak jej lisuji mezi papíry pod stohem knih. Jednou, až budu mít hodně vylisovaných listů a květin, z nich chci udělat koláž. Na internetu jsem viděla mnoho povedených děl udělaných z tohoto materiálu.

7 🎃
Autumn is a great time to start your next big knitting project! Or time to finally learn this skill. I am comfortable with crocheting and I enjoy this activity a lot, but I finally want to learn how to knit too, at least some simple knitting styles. This is going to be my assignment for this season.
Podzim je výborný čas na nový pletací projekt! Nebo čas na naučení se této rukodělné práci. Mě jde háčkování a baví mě, ale chtěla bych konečně proniknout do tajů pletení. Chtěla bych se naučit alespoň nějaké základné styly. Toť můj úkol na tuto sezónu.

things to do in autumn, what to do in autumn, activities for autumn, how to enjoy autumn, visit pumpkin patch, pick a knitting project, autumn knitting challenge, autumnal home decor

Comments