January through Instagram´s eye

January is gone and we still didn´t get real winter weather that would last for a week at least. I am hoping that some cold wave will come in February but the weather forecasts aren´t very promising. No frozen ponds for ice-skaing, not enough snow for cross-county skiing. This year we kept a close eye on the ice road on Lipno and it looks like it won´t freeze this year.

Leden je pryč a pořádná zima, která by vydržela aspoň týden, u nás ještě neudeřila. S nadějí vzhlížím k únoru, ale předpovědi počasí moc slibně nezní. Nadále se musíme obejít bez zamrzlých rybníků, na kterých by šlo bruslit, či bez pořádné sněhové pokrývky vhodné k běžkování. Letos jsme prvně začali pořádně sledovat ledovou magistrálu na Lipně a zrovna asi ke vzteku nezamrzne.


The spring vibes are creeping on me already, but I did not smell it in the air yet. I already bought my first tulips of this year, gorgeous yellow and purple set. Today I bought myself some yellow roses in a pot and some gardening stuff (I am very excited about purpleblack Lilie Landini and purplered Ranunculus, I will put them into soil in March and see what happens, it would be nice to have some Morticia Addams inspired flowers on my balcony even though I have some seeds of colourfully blooming flowers too, like pink Foxgloves or yellow Coneflowers. I think it will all match nicely if it blooms).

And just like that the January recap became a To do gardening list. See? Seems like winter is passé already for this year.

Jaro na mě začíná dotírat, i když jsem jej ještě nezavětřila ve vzduchu. Už jsem si koupila své letošní první řezané tulipány, krásný žluto-fialový set. Dneska jsem si pořídila žluté růže v květníku a nějaké zahradnické vybavení (jsem nadšená z fialovočerných lilií a fialovočervených pryskyřníků. Vysadím to v březnu a uvidím, co se bude dít. Bylo by fajn mít na balkoně nějakou květenu inspirovanou Morticiou Addams, ale mám i barevné kousky - růžové náprstníky a žluté rudbekie, myslím, že by to šlo barevně hezky dohromady, pokud vše vykvete.)

A tak se z ohlédnutí za lednem stal výčet toho, jak plánuji zahradničit v následujících měsících. Jak říkám, zima je pro letošek už asi uzavřené téma.


How was your January?

A jaký byl váš leden?

spring colours, january instagram stories, georgiana quaint, crafting

Comments